Lehtikirjoitukseni marraskuu 2023: Vastaus päätoimittaja Laitakarin kritiikkiin,.

18.11.2023

”Länsi-Savon päätoimittaja Timo Laitakari kritisoi kirjoituksessaan toimintaani Etelä-Savon energiapäätöksessä.

Laitakari ei ole ollut minun kanssani missään yhteyksissä 6.11. kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen koskien Etelä-Savon energian osakemyyntejä, samassa tiedotustilaisuudessa päätöksen jälkeen olimme.

Päätoimittaja näkee Länsi-Savon 6.11. suoran lähetyksen videotallenteista, että vastasin median esittämiin kysymyksiin asiallisesti ja sovittelevasti sekä korostin eteenpäin menemistä, enemmistö on päätöksen tehnyt ja sillä edetään.

Kyseisessä 6.11. tiedotustilaisuudessa eivät kaikki kaupunginhallituksen jäsenet toimineet samalla tavalla, sen voi katsoa Länsi-Savon uutisotsikoista.

Kaupunginhallituksen pöydän ympäriltä jatkettiin 7.11. samaan tyyliin sosiaalisessa mediassa toimintani kritisoimista. Tämän johdosta kirjoitin lehteen vastauksen mielipidekirjoituksen muodossa, miksi päädyin siihen, että en kannattanut Etelä-Savon energian 49 prosentin siirtymistä luxemburgilaisen veroparatiisiyhtiön haltuun.

Puolueettomalla päätoimittajalla on erikoinen kanta, ettei poliitikko saisi olla eri mieltä päätöksestä, vaan pitäisi tukea päätöstä, jonka takana ei ole ja josta on tehnyt johdonmukaisesti kokouksissa vastaesityksiä.

En kritisoi Etelä-Savon energian päätöksessä toista mieltä olleita. Itse voin perustella asioilla ja luvuilla missä tahansa tilaisuudessa, että eriävä mielipide oli oikea ja vaihtoehtoja oli. Kaupunginhallituksen yhteisestä suunnasta ja yhteistyöstä huolimatta odottavat äänestäjät ehdokkaalta mielipiteidensä takana seisomista.

Jos ei ole näissä pöydissä istunut, ei tiedä minkä paineen alla siellä voi joskus olla.

Etelä-Savon energian 49 prosentin myynti oli tärkeä, laaja ja iso asia, mutta teknisesti päätöspykälä ei eronnut muista pykälistä, joista kokousjäsenet välillä äänestävät ja jättävät eriäviä mielipiteitä.

Jarno Strengell

Kaupunginvaltuutettu sdp

Kaupunginhallituksen 1. vara pj

Mikkeli”

#mikkeli #konserniyhtiö #ese #eteläsavonenergia #osake #myynti #sijoittaja #tase #talousarvio #kaupunginvaltuusto #kaupunginhallitus #päätös #eteenpäin

18.11.2023_LS_Vastaus_paatoimittaja_Laitakarin_kritiikkiin.jpg

06.12.2023Hyvää Itsenäisyyspäivää. Sain kunnian jakaa Mikkelin kaupungin Itsenäisyyspäivän juhlassa, Pro Mikkeli- mitalit Sodan ja rauhan keskus Muistin työntekijöille Olli-Pekka Leskiselle ja Pia Puntaselle.
27.11.2023Käytiin Mikkelin uuden teatterijohtaja Pekka Laasosen kanssa katsomassa päivällisvieras näytelmä, voin suositella.
18.11.2023Lehtikirjoitukseni marraskuu 2023: Vastaus päätoimittaja Laitakarin kritiikkiin,.
13.11.2023Hyvää isäinpäivää. Me käytiin pojan kanssa papan luona kakkukahveilla ja sain isäinpäiväkortin.
12.11.2023Lehtikirjoitukseni marraskuu 2023: Mikkelin energiaomistuksia siirtyy veroparatiisiyhtiölle.
07.11.2023Ma 6.11 Mikkelin kaupunginhallitus päätti myydä 49 prosenttia kokonaan omistamastaan Etelä-Savon Energiasta, ulkomaalaiselle sijoitusyhtiölle. Tein asiasta vastaesityksen.
29.10.2023Syyslomaviikkoon on mahtunut luottamustehtäviä Mikkelissä ja Helsingissä, mutta mukavinta on ollu lämmitellä pojan kanssa ruokia takkatulella ja käydä yhdessä museoidenyössä.
24.10.2023Lehtikirjoitukseni lokakuu 2023: Suvaitsevasta kirkosta eroaa iso joukko konservatiivisia jäseniä.
14.10.2023Syksyn pimeinä iltoina, voi taskulampulla tutkia luonnon muuttumista ja ihmeitä.
03.10.2023Lehtikirjoitukseni lokakuu 2023: Pitkäjärven rantasauna pidettävä auki.

Siirry arkistoon »