Lehtikirjoitukseni marraskuu 2023: Vastaus päätoimittaja Laitakarin kritiikkiin,.

18.11.2023

”Länsi-Savon päätoimittaja Timo Laitakari kritisoi kirjoituksessaan toimintaani Etelä-Savon energiapäätöksessä.

Laitakari ei ole ollut minun kanssani missään yhteyksissä 6.11. kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen koskien Etelä-Savon energian osakemyyntejä, samassa tiedotustilaisuudessa päätöksen jälkeen olimme.

Päätoimittaja näkee Länsi-Savon 6.11. suoran lähetyksen videotallenteista, että vastasin median esittämiin kysymyksiin asiallisesti ja sovittelevasti sekä korostin eteenpäin menemistä, enemmistö on päätöksen tehnyt ja sillä edetään.

Kyseisessä 6.11. tiedotustilaisuudessa eivät kaikki kaupunginhallituksen jäsenet toimineet samalla tavalla, sen voi katsoa Länsi-Savon uutisotsikoista.

Kaupunginhallituksen pöydän ympäriltä jatkettiin 7.11. samaan tyyliin sosiaalisessa mediassa toimintani kritisoimista. Tämän johdosta kirjoitin lehteen vastauksen mielipidekirjoituksen muodossa, miksi päädyin siihen, että en kannattanut Etelä-Savon energian 49 prosentin siirtymistä luxemburgilaisen veroparatiisiyhtiön haltuun.

Puolueettomalla päätoimittajalla on erikoinen kanta, ettei poliitikko saisi olla eri mieltä päätöksestä, vaan pitäisi tukea päätöstä, jonka takana ei ole ja josta on tehnyt johdonmukaisesti kokouksissa vastaesityksiä.

En kritisoi Etelä-Savon energian päätöksessä toista mieltä olleita. Itse voin perustella asioilla ja luvuilla missä tahansa tilaisuudessa, että eriävä mielipide oli oikea ja vaihtoehtoja oli. Kaupunginhallituksen yhteisestä suunnasta ja yhteistyöstä huolimatta odottavat äänestäjät ehdokkaalta mielipiteidensä takana seisomista.

Jos ei ole näissä pöydissä istunut, ei tiedä minkä paineen alla siellä voi joskus olla.

Etelä-Savon energian 49 prosentin myynti oli tärkeä, laaja ja iso asia, mutta teknisesti päätöspykälä ei eronnut muista pykälistä, joista kokousjäsenet välillä äänestävät ja jättävät eriäviä mielipiteitä.

Jarno Strengell

Kaupunginvaltuutettu sdp

Kaupunginhallituksen 1. vara pj

Mikkeli”

#mikkeli #konserniyhtiö #ese #eteläsavonenergia #osake #myynti #sijoittaja #tase #talousarvio #kaupunginvaltuusto #kaupunginhallitus #päätös #eteenpäin

18.11.2023_LS_Vastaus_paatoimittaja_Laitakarin_kritiikkiin.jpg

17.05.2024Kävin Helsingissä kokouksessa. Samalla kahvittelin kansanedustaja Anna-Kristiina Mikkosen kanssa, eduskunnan kahviossa, keskusteltiin Itä-Suomen tulevaisuudesta.
15.05.2024Lehtikirjoitukseni toukokuu 2024: Suomelle tärkeät europarlamenttivaalit.
27.04.2024Hyvää veteraanipäivää. Sain kunnian laskea everstiluutnantin-, kaupunginhallituksen puheenjohtajan- ja veteraanijärjestöjen kanssa seppeleen Mikkelin päämajapatsaalle.
12.04.2024Lehtikirjoitukseni huhtikuu 2024: Lapsille turvalliset koulutilat.
30.03.2024Hyvää Pääsiäistä. Tehtiin pojan kanssa talven viimeinen lumiukko, kevät saa tulla.
20.03.2024Mielelläni en Satu Taavitsaiseen liittyvää rikosasiaa kommentoi, mutta tämäkin etenee. Poliisi on tutkinut ja syyttäjä nostanut syytteen. Harmmillisen pitkiä nämä prosessit.
11.03.2024Lehtikirjoitukseni maaliskuu 2024: Pitkäjärven saunasta tuli arvovaltakysymys.
10.03.2024Poika on innostunut pelaamaan sählyä ja jalkapalloa, hyvää yhteistä ajanvietettä.
26.02.2024Pieni irtiotto arjesta, kohteessa Kap Verde ja Atlantin valtameri.
16.02.2024Lehtikirjoitukseni helmikuu 2024: Etelä-Savon energian myynti oli virhe.

Siirry arkistoon »