Jarno Strengell

OLEN

Mikkeliläinen poliitikko, urheilija - maailmanmestari ja isä.

OPISKELUKuljetusalan ammattitutkinto, turvallisuusalan ammattitutkinto, virastomestarin ammattitutkinto. Useita luottamusmies- ja ammattiliittokursseja / koulutuksia.

TYÖ

Olen työskennellyt aikaisemmin tehdas-, kuljetus-, ravintola- ja turvallisuusalalla.


Tämän hetkinen työpaikka Etelä – Savon ammattiopisto / ammattikoulu, jossa työskentelen virastomestarina ja JHL- pääluottamusmiehenä. Olen ollut nykyisen työnantajan palveluksessa yli 10 vuotta.


HARRASTUKSET

Vapaa-aika kuluu politiikan, liikunnan ja läheisten parissa.

Harrastan säännöllistä liikuntaa neljä kertaa viikossa, johon kuuluu kuntosali, hikiliikunta ja kamppailulajit.

Harrastuksiini kuuluvat myös moottoripyöräily, vesiliikunta ja matkailu

Olen täyskontaktikamppailulajin Han Moo Do moninkertainen suomenmestari, Meksikon kilpailujen maailmanmestari ja Mikkelin vuoden urheilija. Han Moo Do:ssa minulla on musta vyöarvo.
PUOLUEPOLITIIKKA:SDP / Mikkelin Sosialidemokraatit ry jäsen.

LUOTTAMUSTEHTÄVÄT:

Kahdenkymmenen vuoden kokemus paikallisista ja valtakunnallisista luottamustehtävistä.

TÄLLÄ HETKELLÄ TOIMIN MUUN MUASSA:

Työpaikkani Pääluottamusmiehenä sekä Kirkkovaltuutettuna, Kirkkoneuvoston jäsenenä, Kaupunginvaltuutettuna, Kaupunginhallituksen jäsenenä ja Maakuntavaltuutettuna.

KOKEMUSTA ON KERTYNYT MYÖS SEURAAVISTA TEHTÄVISTÄ:

JHL- edustajiston jäsen, SAK- paikallisjärjestön hallituksen jäsen, SDP- kunnallisjärjestön edustajiston jäsen, SDP Kaakkois - suomen piirihallituksen jäsen, Mikkelin sosiaalidemokraattit ry johtokunnan jäsen.

Ammattiyhdistyksen hallituksen jäsen, ammattiyhdistyksen puheenjohtaja, urheiluseuran valmentaja, urheiluseuran puheenjohtaja.

VAALIMENESTYS:9.11.2014 seurakuntavaalit Koko Kansan Kirkon - SDP listan 1.


29.3.2017 Ammattiliitto JHL- edustajistovaalit / Mikkelin 1. / Etelä – savon 1. / Kaakkois – Suomen yksityisen sopimusalan 1.


9.4.2017 Mikkelin kuntavaalit 407 ääntä / SDP- ryhmän 2.


14.4.2019 Eduskuntavaalit

2628 Ääntä / Kaikkien puolueiden mikkeliläisistä ehdokkaista 2. eniten ääniä (ei valittu).


MUITA TUNNUSTUKSIA:

7.10.2019 Mikkelin vuoden palkansaajapalkinto. "Valintakriteereinä ovat esimerkillisyys ja aktiivinen toimiminen palkansaajien hyväksi järjestöissä ja järjestöjen ulkopuolella".


URHEILU:

Jarno Strengell on täyskontaktikamppailulajin Han Moo Do moninkertainen suomenmestari, Meksikon kilpailujen 2004 maailmanmestari ja Mikkelin vuoden urheilija. Strengell on otellut noin 70 täyskontaktikilpailujen virallista kilpailuottelua.

Lisäksi Strengellillä on lukuisia suomenmestaruuksia potku-, lyönti- ja kyynärvarsimurskauskilpailuista. Parhaimpana kilpailusuorituksena 13 murskattua lekasoraharkkoa yhdellä kyynärvarsilyönnillä, joka oli 2003 jaettu maailmanennätys. Jarno Strengellillä on Han Moo Do:ssa musta vyöarvo.

Han Moo Do on korealainen kamppailu- ja itsepuolustuslaji. Lajin tekniikoihin kuuluvat kaikki lyönti-, potku-, heitto-, mattopaini- ja lukkotekniikat, lisäksi lajia pitempään harrastaneet harjoittelevat miekka-, keppi-, nunchaku- ja murskaustekniikoita.

Ensimmäinen Han Moo Do seura perustettiin suomeen 1980- luvulla. 2000- luvun alussa, Han Moo Do oli yksi suomen suurimmista kamppailulajeista, seuroja oli 80:llä paikkakunnalla ja harrastajia noin 5000. Parhaimpina vuosina SM- kilpailujen eri paino- ja tasoluokkiin otti osaa yli 400 kilpailijaa.