Lehtikirjoitukseni syyskuu 2022: Mikkelin kaupunginjohtajan valinta.

01.09.2022

"Hallintotieteen tohtori Timo Halonen on ollut Mikkelin kaupunginjohtajana vuodesta 2015 alkaen ja pärjännyt tehtävässään kohtalaisen hyvin. Kaupunginhallituksen vuosittain tekemä kaupunginjohtajan työnarviointi meni 2022 normaalia huonommin.

Timo Halonen koki huonontuneen tuloksen johtuvan osittain Otavan Opistosta, uudesta vedenpuhdistamosta ja yliopiston professorista käydyistä julkisista keskustelusta sekä Mikkelin kaupungin heikosta taloustilanteesta, joihin hän ei ole itse voinut kaikkiin suoraan vaikuttaa. Mikkelin kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden vuosikustannukset ovat nousseet neljässä vuodessa noin 55 miljoonaa euroa, Halosen säästöesitysten johdosta vuoden 2021 tilinpäätös oli käyttötalouden osalta vain 3,5 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Edellä mainitun johdosta alkoi kaupunginjohtajan irtisanoutumisprosessi, jota Timo Halonen kommentoi seuraavasti ”kun joukkue ei menesty, valmentaja vaihtuu”.

Johtajasopimuksen mukaisesti Halonen olisi voinut erota ja saada vuoden palkan kotiin ilman työvelvoitetta. Halonen kuitenkin suostui sopimukseen, jossa hän jatkaa kaupunginjohtajana vuoden 2022 loppuun ja toimii 2023 kaupungin erityistehtävässä kehittäen muun muassa kaupungin yliopisto- ja korkeakoulujen elinvoimatyötä sekä tarvittaessa tukee uutta kaupunginjohtajaa työssään.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pirjo Siiskonen on kertonut, että Mikkeli etsii kaupunginjohtajaksi muutosjohtajaa, ongelmanratkaisijaa, visionääriä ja kehittäjää.

Kaupunginjohtajan hakuprosessi on aikataulussa, tehtävään on hakenut noin 20 henkilöä. Tällä hetkellä jatkossa ovat kunnanjohtajat Mervi Simoska, Sami Alasara, Pekka Määttänen sekä kaupunginjohtaja Janne Kinnunen ja FCG johtava asiantuntija Timo Nousiainen.

Kaupunginvaltuusto saa 14.9 arviointitulokset ja haastattelee hakijat, jos sopiva kaupunginjohtaja löytyy, tulee hänet valita. Timo Halonen 62- vuotta voisi jäädä viralliselle eläkkeelle 2024 eli sama hakuprosessi pitäisi aloittaa alle vuoden päästä uudelleen.

Jarno Strengell

Kaupunginvaltuutettu SDP

Kaupunginhallituksen jäsen

Mikkeli"

#mikkeli #kaupunginjohtaja #timohalonen #työnarviointi #irtisanoutuminen #johtajasopimus #kaupunginvaltuusto #kaupunginhallitus #sdp

LS_1.9.2022_Mikkelin_kaupunginjohtajan_valinta.jpg

18.03.2023Olemme kiertäneet viikon aikana vaalitukiryhmäni kanssa Mikkelin-, Kouvolan- ja Savonlinnan aluetta. Kiitos ammattiliitto JHL- puheenjohtaja Päivi Niemi-Laineelle vaalityöavusta ja äänestäjille positiivisesta palautteesta.
15.03.2023Käytiin eduskunnan varapuhemies ja kansanedustaja Antti Rinteen kanssa lounaalla. Keskusteltiin alueellisesta edunvalvonnasta, joita pitäisi ottaa valtakunnallisessa päätöksenteossa huomioon.
12.03.2023Kiireinen vaaliviikko takana, johon mahtui vaalipaneelit Haukivuoren Osulassa, Mikkelin Stellassa ja Kouvolan Vaakunassa, ehdin jakamaan myös naistenpäivän ruusut.
09.03.2023Mukava mäenlasku- ja makkaranpaistoilta pojan kanssa.
06.03.2023Lehtikirjoitukseni maaliskuu 2023: Pelastuspalvelut turvattava koko maassa,
05.03.2023Jarno tavattavissa Mikkelin Kauppakeskus Stellan SAK- eduskuntavaalipaneelissa torstaina 9.3 klo 10.30-11.30. Tervetuloa.
02.03.2023Tänään vahvistettiin eduskuntavaalien vaalinumerot, sain numerokseni 112. Hätänumero on helppo muistaa.
27.02.2023Kansanedustajaehdokas Jarno tavattavissa pe 3.3 Mikkelissä, la 4.3 Pieksämäellä ja ma 6.3 Haukivuorella. Tervetuloa keskustelemaan paikallisesta ja valtakunnallisesta politiikasta.
26.02.2023Olemme kiertäneet viikon aikana Jarnon eduskuntavaalien tukiryhmän kanssa Mikkelin-, Mäntyharjun- ja Savonlinnan aluetta, saaneet paljon positiivista ja kannustavaa palautetta, kiitos.
23.02.2023Tutustuttiin Eloisan turvallisuuslautakunnan kanssa Savonlinnan uuteen paloasemaan, uskalsin laskea palomiesputkella kerrosten välin alas.

Siirry arkistoon »