Poliisi selvitti tutkinnassaan Satu Taavitsaisen rikossyytökset, myös väitetyt vanhentuneet asiat ja päätti ettei minua kohtaan ole rikosepäilyä. Poliisi jatkaa Taavitsaiseen liittyvää rikostutkintaa, törkeän kunninanloukkauksen osalta.

29.07.2022

Länsi – Savo on kertonut tänään 29.7, että tekemieni 20.5 rikosilmoitusten pohjalta poliisi jatkaa kolmesta henkilöstä esitutkintaa, rikosnimikkeet ovat törkeä kunnianloukkaus, kunnianloukkaus ja asiakirjaväärennös. Kolmesta henkilöstä kaksi on kaupunginvaltuutettuja Satu Taavitsainen ja Raine Lehkonen.

Rikosilmoitusten taustasta ja esitutkinnasta löytyy tarkempi selvitys sosiaalisen median päivityksistäni 20.5 ja 27.6.2022, mistä asiassa on kyse.

TAPAHTUMIEN KULKU LYHYESTI:

Minua on pyydetty SDP- ehdokkaaksi 2023 eduskuntavaaleihin, olen ollut myös SDP- kaupunginvaltuustoryhmässä joistain asioista ja toimintatavoista eri mieltä Satu Taavitsaisen kanssa, jonka johdosta Satu on aloittanut poliittisen ajojahdin minua kohtaan. Kun Mikkelin korkein SDP- päättävä elin kunnallisjärjestön edustajisto antoi 22.4.2022 Satulle kirjallisen varoituksen, purki Satu pahaa oloaan keskellä yötä sosiaalisessa mediassa ja syytti minua seksuaalirikoksesta sekä kertoi saman väitteen myöhemmin Länsi – Savon ja Ylen uutisissa.

Näin kovalla julkisella syytöksellä Satu Taavitsainen todennäköisesti ajatteli, että katoan poliittiselta kentältä ja unohdan eduskuntavaaliehdokkuuden, näin ei käynyt vaan halusin selvittää asiat ja tein 20.5 rikosilmoituksen.

25.4.2022 Yle uutinen: ”Poliisin mukaan Strengelliä kohtaan ei ole tehty seksuaalirikokseen viittaavaa tutkintapyyntöä”.

8.6.2022 Länsi – Savo: ”Länsi – Savon tietojen mukaan poliisilla ei ole menossa tutkintaa Strengelliä kohtaan”.

MINUSTA ON TEHTY RIKOSILMOITUS KESÄKUUSSA 2022:

Kukaan väitetty uhri ei ole tehnyt minusta rikosilmoitusta, jonka johdosta poliitikko teki minusta kesäkuun 2022 lopussa rikosilmoituksen seksuaaliseen rikokseen liittyen. Rikosilmoituksen tekijä ei itse liity kertomaansa tapahtumaan, vaan on nimennyt siihen muita henkilöitä. Poliisi on päättänyt esiselvityksessä henkilöiden kuulemisen ja tietojen tarkistuksen jälkeen, ettei esitutkinnan aloittamiselle ole perusteita eli minua ei syytetä rikoksesta.

Länsi-Savo 29.7.2022: ”Poliisi ei löytänyt todisteita sille, että Satu Taavitsaisen Strengellistä esittämät väitteet olisivat totta. Seuraavaksi poliisi keskittyy kunnianloukkaustutkintaan”.

Tutkinnanjohtaja Linnea West ”Poliisin esiselvitys on päättynyt. Selvityksen lopputuloksena poliisilla ei ole syytä aloittaa esitutkintaa Strengelliin kohdistuneiden väitteiden osalta / nyt on selvitetty ketkä ovat osallisia asiaan ja hankittu kaikki tarvittava tieto sen tueksi, että voi tehdä harkinnan siitä onko syytä aloittaa esitutkinta / West kertoo poliisin tutkineen asiaa sekä rikosoikeudellisesta näkökulmasta että väitteiden todenperäisyyden näkökulmasta. Tämä tarkoittaa sitä, että poliisi on tutkinut myös väitteitä sellaisista rikoksista, jotka olisivat nykypäivänä rikoksena vanhentuneita”.

Jos joku kokee, että jossakin asiassa on rikosilmoitukselle perusteita, tulee asia tutkia, mutta on hyvä huomioida, että poliisilla on muutakin tekemistä kuin selvitellä asioita jotka eivät johda esitutkintaan tai joilla on poliittinen päämäärä.

MUUTA ASIAAN LIITTYVÄÄ:

17.6.2022 Yle uutinen Satu Taavitsaisen poliittisista toimintatavoista:

”Yle on haastatellut tätä juttua varten SDP:n valtuutettuja ja muita puolueen keskeisiä vaikuttajia Mikkelissä. Moni kertoo, ettei Taavitsainen luovuta, ennen kuin hänen mielipiteensä tulee hyväksytyksi / Jos hänen näkemyksiään vastustaa, tulee sivuutetuksi, saa haukut ja sähköpostitulvan. Siksi moni on mieluummin hiljaa kuin asettuu poikkiteloin / Ryhmässä yritetään nöyryyttää niitä, jotka ovat eri mieltä. Asiallista keskustelua ei ole pystytty käymään. Jos et ole samaa mieltä, olet väärä ihminen”.

PS. En ole aikaisemmin kokenut järkeväksi tuoda SDP- sisäisiä ristiriitoja julkisuuteen, vaikka vuosien ajan sitä on pyydetty, sillä siitä on enemmän haittaa Mikkelin sosiaalidemokraateille kuin hyötyä. Nyt 27.3.2022 alkaen on Satu Taavitsaisen toimesta julkisuudessa ja yksityisviesteillä esitetty sellaisia syytöksiä, etten voi olla niitä kommentoimatta.

Osa ei vieläkään ajattele, että tässä poliittisessa ajojahdissa omat- ja toisen läheiset ja perhe kärsivät kaikkein eniten.

Hyvää kesän jatkoa.

#mikkeli #sdp #säännöt #esitutkinta #rikos #politiikka #ajojahti #eioleoikein

LS-_29.7.2022_kuva_2.jpg

24.09.2023Liikunta pitää mielen virkeänä ja auttaa jaksamaan arjessa. Itse treenailen joka toinen päivä.
13.09.2023Lehtikirjoitukseni syyskuu 2023: Perussuomalaiset petti äänestäjät.
01.09.2023Pidin SDP- puoluekokouksessa puheenvuoron pienituloisten, opiskelijoiden, työntekijöiden ja perheiden puolesta, samalla valittiin Antti Lindman uudeksi puolueen puheenjohtajaksi.
25.08.2023Heiteltiin pojan kanssa kiviä järveen, oli mukavaa eikä maksanut mitään.
16.08.2023Lehtikirjoitukseni elokuu 2023: Turvakoteja tarvitaan lisää.
04.08.2023Kirjoitin pitkästä aikaa runokuvan "kukaan ei kuullut".
30.07.2023Suomen kesäyö, puusauna ja iloiset miehet, muuta ei hyvään hetkeen tarvita.
22.07.2023Pieni irtiotto arjesta, kohteessa maailman korkein rakennus Dubain Burj Khalif 828 metriä.
19.07.2023Lehtikirjoitukseni heinäkuu 2023: Miksi ESE:n myynnissä ei pidetä lupauksia.
15.07.2023Mukava kesälomaviikko, ollaan käyty pojan kanssa Tivoli Seiterässä, paistettu nuotiolla makkaroita ja annettu ponille porkkanoita.

Siirry arkistoon »