Mielelläni en kommentoi Satu Taavitsaisen julkisia väitteitä, mutta jos koen että asioita pitää oikaista, niin voin sen tehdä. Tässä muutama korjaus Satun väittämiin.

17.09.2022

Koska Satu Taavitsainen on taas hyökännyt julkisesti minua vastaan, niin pieni kertaus miten asiat ovat edenneet ja mistä Satu Taavitsaiseen liittyvässä törkeässä kunnianloukkaustutkinnassa on kyse. Samalla oikaisen Satun tarkoituksen mukaisesti levittämiä virheellisiä tietoja ja vastaan hänen tämän viikon sosiaalisen median päivitykseen.

2019 - 2022

Lukuisten SDP- jäsenten pyynnöstä ilmoittautui 2019 eduskuntavaalien ehdokkaaksi, jonka johdosta Satu Taavitsainen aloitti minua vastaan poliittisen ajojahdin, tämä paheni Satun pudottua eduskunnasta.

Olen ollut myös joissain poliittisissa asioissa ja SDP- kaupunginvaltuustoryhmän pelisäännöistä erimieltä ryhmän puheenjohtajan Satu Taavitsaisen kanssa ja tuonut ne ryhmäkokouksissa esille. Esimerkiksi:

-Mielestäni varajäsenet kuuluvat valtuustoryhmään.

Valtuustoryhmien varajäsenten määrä 4.10.2021 PS 9, Kesk. 7, Kok 5, Vih 4, Liike Nyt 3, KD 2, SDP 0.

-Säännöissä mainitut pitäisi kutsua kokouksiin.

-Virkamiestä ei voi syyttää kirjallisesti lahjusten ottamisesta ilman todisteita.

-Luottamuspaikkojen jako pitää kulkea puoluesääntöjen mukaan.

-Valtuustoryhmän nimissä ei voi jakaa toistuvasti ryhmäkuvia, joista puuttuu "ei toivottuja" henkilöitä.

-Jos puoluetoveri on eri mieltä jostakin asiasta, ei häntä voi haukkua kirjallisesti sovinistiksi.

-Jos valtuustoryhmän jäsen on erimieltä jostakin asiasta, ei häntä voi erottaa ryhmän Whatsapp- ryhmästä.

-Jne.

27.3.2022

SDP- valtuustoryhmä erotti Jarno Strengellin ryhmästä puoleksi vuodeksi äänin 7-4, käytännössä ilman selviä perusteluja. Erottamisesityksen teki Satu Taavitsainen, jota kannatti Raine Lehjkonen.

Kokouksessa ei mainittu sanallakaan mistään seksuaalirikoksesta. Olin itse läsnä kyseisessä kokouksessa.

Yksi erottamisen peruste oli se, että esitin kaupunginvaltuuston kokouksessa 2021, ettei Ihasjärven vanhaa koulua siirretä kustannusten ja riskien johdosta Ristiinaan päiväkodiksi vaan Ristiinaan rakennetaan uusi terve päiväkoti. Nyt noin vuosi myöhemmin virkamiehet, lautakunta, kaupunginhallitus ja SDP- on kanssani samaa mieltä.

29.3.2022:

SDP-piirin toiminnanjohtaja:

Länsi – savo: ”Kaupunginvaltuutettu Jarno Strengellin erottaminen SDP:n valtuustoryhmästä rikkoo puolueen omia sääntöjä. SDP:n Kaakkois-Suomen piirin toiminnanjohtaja Jussi Tauriainen kertoo, että tämänkaltaiset päätökset pitäisi puolueen ohjesäännön mukaan tehdä kunnallisjärjestön edustajiston kautta / Meidän säännöt sanovat, että edustajisto käsittelee riitatapaukset ja sanktiot. Tässä tilanteessa se on kunnallisjärjestön asia, Tauriainen kertoo”.

22.4.2022

Mikkelin korkein SDP- päättävin elin kunnallisjärjestön edustajiston kokous antoi Satu Taavitsaiselle ja Raine Lehkoselle kirjalliset varoitukset sekä päätti äänin 16 – 8, että Jarno Strengell palautetaan takaisin valtuustoryhmään. Satu ja Raine äänestivät näissä kaikissa itseään koskevissa äänestyksissä.

23.4.2022

Aamuyöstä Satu Taavitsainen purki pahaa oloaan Facebookissa ja syytti minua (Jarno Strengell) julkisesti seksuaalirikoksesta. Satu Taavitsainen toisti syytöksen myös Länsi – Savossa ja Yle- uutisissa.

SDP- valtuustoryhmän puheenjohtajana 2017 – 2022 toiminut Satu Taavitsainen ei ole kertaakaan keskustellut Jarno Strengellin kanssa kahden kesken väittämästään seksuaalirikoksesta. Tälläistä keskustelua ei ole käyty Satu Taavitsaisen toimesta myöskään missään pienryhmässä tai valtuustoryhmässä, johon Jarno Strengell olisi kutsuttu paikalle.

25.4.2022

Yle uutinen: ”Poliisin mukaan Strengelliä kohtaan ei ole tehty seksuaalirikokseen viittaavaa tutkintapyyntöä”.

20.5.2022

Tein kolmesta henkilöstä rikosilmoituksen, joista poliisi on aloittanut esitutkinnan nimikkeillä törkeä kunnianloukkaus, kunnianloukkaus ja asiakirjaväärennös.

Julkisella seksuaalirikossyytöksellä Satu Taavitsainen todennäköisesti ajatteli, että Jarno Strengell katoaa poliittiselta kentältä ja unohtaa 2023 eduskuntavaaliehdokkuuden, näin ei käynyt vaan halusin selvittää asiat ja tein Satusta rikosilmoituksen.

8.6.2022

Länsi – Savo: ”Länsi – Savon tietojen mukaan poliisilla ei ole menossa tutkintaa Strengelliä kohtaan”.

17.6.2022

Yle uutinen Satu Taavitsaisen poliittisista toimintatavoista:

”Yle on haastatellut tätä juttua varten SDP:n valtuutettuja ja muita puolueen keskeisiä vaikuttajia Mikkelissä. Moni kertoo, ettei Taavitsainen luovuta, ennen kuin hänen mielipiteensä tulee hyväksytyksi / Jos hänen näkemyksiään vastustaa, tulee sivuutetuksi, saa haukut ja sähköpostitulvan. Siksi moni on mieluummin hiljaa kuin asettuu poikkiteloin / Ryhmässä yritetään nöyryyttää niitä, jotka ovat eri mieltä. Asiallista keskustelua ei ole pystytty käymään. Jos et ole samaa mieltä, olet väärä ihminen”.

21.06.2022

Koska kukaan väitetty uhri ei ole tehnyt minusta rikosilmoitusta, niin poliitikko teki minusta rikosilmoituksen seksuaalirikokseen liittyen. Rikosilmoituksen tekijä ei itse liity kertomaansa tapahtumaan, vaan on nimennyt siihen muita henkilöitä. Poliisi on päättänyt esiselvityksessä henkilöiden kuulemisen ja tietojen tarkistuksen jälkeen, ettei esitutkinnan aloittamiselle ole perusteita eli minua ei syytetä rikoksesta. Poliisi selvitti myös väitetyt vanhentuneet rikokset.

29.7.2022

Poliisin selvitys:

Länsi – Savon uutinen: ”Poliisi ei löytänyt todisteita sille, että Satu Taavitsaisen Strengellistä esittämät väitteet olisivat totta. Seuraavaksi poliisi keskittyy kunnianloukkaustutkintaan”.

Tutkinnanjohtaja Linnea West ”Poliisin esiselvitys on päättynyt. Selvityksen lopputuloksena poliisilla ei ole syytä aloittaa esitutkintaa Strengelliin kohdistuneiden väitteiden osalta / nyt on selvitetty ketkä ovat osallisia asiaan ja hankittu kaikki tarvittava tieto sen tueksi, että voi tehdä harkinnan siitä onko syytä aloittaa esitutkinta /West kertoo poliisin tutkineen asiaa sekä rikosoikeudellisesta näkökulmasta että väitteiden todenperäisyyden näkökulmasta. Tämä tarkoittaa sitä, että poliisi on tutkinut myös väitteitä sellaisista rikoksista, jotka olisivat nykypäivänä rikoksena vanhentuneita”.

Satu Taavitsaisen väite, ettei häntä olisi kuultu törkeään kunnianloukkaukseen liittyen on tuttua Satun asioiden vääntelyä ja kääntelyä. Käsitykseni mukaan Satua on kuultu seksuaalirikosväitteisiin liittyen useita kertoja, jonka jälkeen poliisi on lausunut julkisesti, ettei löytänyt todisteita sille, että Satu Taavitsaisen Strengellistä esittämät väitteet olisivat totta.

17.8.2022:

Kaakkois – Suomen SDP- piirihallitus ei aseta Satu Taavitsaista eduskuntavaalien 2023 jäsenvaalien ehdokkaaksi, koska poliisilla on menossa esitutkinta törkeästä kunnianloukkauksesta.

18.8.2022

Mikkelin SDP- kunnallisjärjestön hallitus esittää yksimielisesti edustajiston kokoukselle seuraavaa ”kunnallisjärjestön puheenjohtajan luottamus ja mahdollinen uuden puheenjohtajan valinta”. Tämän jälkeen puheenjohtaja Jukka Rossi jätti eroilmoituksensa.

24.8.2022

Länsi – Savo ”Mikkelin kaupunginvaltuustossa on laajaa epäluottamusta kaupunginhallituksen varapuheenjohtajaa Satu Taavitsaista (sd.) kohtaan, toteaa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Oskari Valtola (kok.). Tämä on tullut esille ryhmäpuheenjohtajien kanssa käydyissä keskusteluissa, Valtola sanoo”.

25.8.2022

Länsi – Savo: ”Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pirjo Siiskonen toivoo Satu Taavitsaisen pidättäytyvän hallituksen toiminnasta – Kiista Taavitsaisen asemasta voi repäistä sd-ryhmän kahtia”.

29.8.2022:

Uusi SDP- valtuustoryhmä:

Arto Seppälä, Jatta Juhola ja Paavo Barck eroavat Satu Taavitsaisen johtamasta SDP- valtuustoryhmästä ja perustavat oman valtuustoryhmän ”Mikkelin puolesta SDP”

Länsi – Savo

”Erkaantumisen syynä on muiden valtuustoryhmien puheenjohtajien epäluottamus Satu Taavitsaista kohtaan. Uuden demariryhmän puheenjohtaja Arto Seppälä kertoo, että osa SDP:n valtuutetuista toivoi sunnuntaina, että Taavitsainen olisi vetäytynyt ryhmän puheenjohtajan paikalta”.

31.8.2022:

SDP- ryhmän varapuheenjohtaja Soile Kuitunen:

Länsi – Savo: ”Valtuustoryhmän puheenjohtaja Satu Taavitsainen ei Kuitusen mukaan voi jatkaa ryhmän johtajana. Kuitunen on kertonut näkemyksensä myös suoraan Taavitsaiselle”.

13.9.2022:

Satu Taavitsainen eroaa valtuustoryhmästä:

Länsi – Savo: ”Mikkelin kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Satu Taavitsainen on eronnut sosiaalidemokraattisesta valtuustoryhmästä / Sähköpostivastauksessaan hän vertaa SDP:n valtuustoryhmän toimintaa saippuaoopperaan. Hän syyttää muita valtuustoryhmän jäseniä juonittelusta, vallanhimosta ja selkäänpuukotuksista”.

Vastine:

Vallanhimo on erikoinen kommentti, sillä Satu Taavitsaisella on suurin osa Mikkelin SDP merkittävistä luottamuspaikoista, kuten SDP- yhdistyksen puheenjohtajuus, SDP- valtuustoryhmän puheenjohtajuus, kaupunginhallituksen varapuheenjohtajuus, konserni- ja elinvoimajaoston varapuheenjohtajuus, maakuntavaltuuston puheenjohtajuus, hyvinvointialueen hallituksen varapuheenjohtajuus, Kaakkois – Suomen SDP piirihallituksen varapuheenjohtajuus jne.

15.9.2022

Tilapäisen valiokunnan perustaminen:

Länsi – Savo: ”Mikkelin valtuustoryhmien johto haluaa tilapäisen valiokunnan selvittämään Satu Taavitsaisen luottamuksen – Seuraus voi olla erottaminen puheenjohtajan tehtävistä”.

”Pyynnön tilapäisen valiokunnan perustamisesta luottamuksen arvioimiseksi ovat tehneet ryhmäpuheenjohtajat keskustasta, kokoomuksesta, perussuomalaisista, Mikkelin puolesta SDP valtuustoryhmästä, vihreistä, kristillisdemokraateista ja Liike nytistä”.

16.9.2022:

Satu Taavitsaisen sosiaalisen median päivitys:

Satu Taavitsainen:

Minä en ole ainoa, jolle SDP:ssä on kerrottu asioista. Tapahtumista tiedetään niin piiritoimistolla kuin puoluetoimistolla. Silti SDP:ssä on vaiettu ja hyssytelty.

Vastine:

29.7.2022 ”Poliisi ei löytänyt todisteita sille, että Satu Taavitsaisen Strengellistä esittämät väitteet olisivat totta”.

Käsitykseni mukaan poliisilla on esiselvityksessä ollut kaikki sekin tieto, joka väitetysti olisi SDP- piiritoimistolla ja puolueella. SDP- puolueenkin tulee noudattaa lakia eikä sekään voi juosta Satun mielen mukaan vaikka Satu niin ehkä haluaisi.

Satu Taavitsainen:

Kokoomuksen Oskari Valtola sanoi minulle jo viime kaudella, että jos en lopeta puhumista rakenteellisesta korruptiosta niin minut erotetaan puheenjohtajistosta.

Vastine:

Kyse oli alunperin siitä, että Satu Taavitsainen syytti virkamiestä kirjallisesti lahjusten ottamisesta ilman todisteita ja lähetti tämän viestin virkamiehen esimiehille. Häivyttääkseen alkuperäistä asiaa, alkoi Satu julkisuudessa puhumaan rakenteellisesta korruptiosta.

Satu Taavitsainen:

Elokuussa minulle sanottiin ryhmäpuheenjohtajien kokouksessa, että koska olen tehnyt Etelä-Savon Energia Oy:n myyntiä vastustavan kansalaisadressin, niin valtuusto tulee arvioimaan luottamustani.

Vastine:

Olin itse paikalla tässä kokouksessa, eikä kukaan sanonut että valtuusto tulee arvioimaan Satun luottamuksen. Sitä tosin kyseenalaistettiin, onko sopivaa että yksi energiatyöryhmän jäsen kesken selvityksen rikkoo yhteisiä pelisääntöjä ja antaa omia julkisia lausuntoja.

Muutenkin puheet jostakin Satuun kohdistuvasta ajojahdista Etelä – Savon energiaan liittyen kuulostavat erikoiselta, sillä silloinhan sellainen ajojahti olisi menossa myös minua ja lukuisia muitakin kaupunginvaltuutettuja kohtaan, jotka ovat olleet julkisesti sitä mieltä, ettei Etelä – Savon energian omistusta pitäisi myydä.

Satu Taavitsainen:

Arto Seppälä (sd.) on halunnut paistatella Mikkelin puheenjohtajistossa 90-luvulta lähtien päästäkseen saunailtoihin ja eliitin tilaisuuksiin / Autan hädässä olevia ihmisiä mielummin kuin juon shampanjaa eliitin kanssa.

Vastine:

Käsitykseni mukaan Satu Taavitsainen on ollut yksi aktiivisimmista henkilöistä erilaisissa kaupungin- ja maakuntatason edustustehtävissä, nauttinut tilaisuuksien tarjoiluista sekä hakenut näihin liittyvät edustuspalkkiot.

26.9.2022

SDP- valtuustoryhmät yhdistyvät:

Mikkelin kaupunginvaltuuston SDP Mikkeli, Mikkelin puolesta SDP ja Sosiaalidemokraattinen valtuustoryhmä yhdistyvät. Ryhmässä on 9 jäsentä ja 5 varajäsentä.

Eli myös minä Jarno Strengell olen tässä uudessa SDP- ryhmässä mukana.

Satu Taavitsainen ei kuulu uuteen SDP- ryhmään.

Minulle on luvattu, että uudessa SDP- valtuustoryhmässä noudatetaan jatkossa turvallisen tilan periaatteita, hyväksytään erilaisia näkemyksiä ja tehdä yhteistyötä muiden ryhmien kanssa.

YHTEENVETO:

Satu Taavitsaisen julkiset kommentit eivät yllätä, ne ovat olleet odotettavissa. Mutta nyt myös suurempi yleisö on päässyt näkemään minkä kaltaista viestiä useat luottamushenkilöt, virkamiehet, yrittäjät ja median edustajat ovat vuosien ajan saaneet (”syyttää muita valtuustoryhmän jäseniä juonittelusta, vallanhimosta ja selkäänpuukotuksista”) jos asiat eivät ole menneet niin kuin Satu on halunnut. Ja nämä Satun julkiset kommentit saattavat olla vielä hyvin lieviä siihen verrattuna, mitä viestejä hän taustalla lähettää.

En ole ensimmäinen jota Satu Taavitsainen on syyttänyt rikoksesta, mutta yksi niistä harvoista joka on tehnyt rikosilmoituksen törkeästä kunnianloukkauksesta eikä ole vetänyt painostuksesta huolimatta rikosilmoitusta pois.

LOPUKSI:

En ole aikaisemmin kokenut järkeväksi tuoda SDP- sisäisiä ristiriitoja julkisuuteen, vaikka vuosien ajan sitä on pyydetty, sillä siitä on enemmän haittaa Mikkelin sosiaalidemokraateille kuin hyötyä. Nyt 27.3.2022 alkaen on Satu Taavitsaisen toimesta julkisuudessa ja yksityisviesteillä esitetty sellaisia syytöksiä, etten voi olla niitä kommentoimatta.

Osa ei vieläkään ajattele, että tässä Satu Taavitsaisen aloittamassa poliittisessa ajojahdissa omat- ja toisen läheiset ja perhe kärsivät kaikkein eniten.

Hyvää syksyn jatkoa.

#sdp #mikkeli #säännöt #esitutkinta #rikos #politiikka #ajojahti #eioleoikein

13.9.2022_Satu_ja_valiaikainen_toimikunta.jpg 

06.12.2023Hyvää Itsenäisyyspäivää. Sain kunnian jakaa Mikkelin kaupungin Itsenäisyyspäivän juhlassa, Pro Mikkeli- mitalit Sodan ja rauhan keskus Muistin työntekijöille Olli-Pekka Leskiselle ja Pia Puntaselle.
27.11.2023Käytiin Mikkelin uuden teatterijohtaja Pekka Laasosen kanssa katsomassa päivällisvieras näytelmä, voin suositella.
18.11.2023Lehtikirjoitukseni marraskuu 2023: Vastaus päätoimittaja Laitakarin kritiikkiin,.
13.11.2023Hyvää isäinpäivää. Me käytiin pojan kanssa papan luona kakkukahveilla ja sain isäinpäiväkortin.
12.11.2023Lehtikirjoitukseni marraskuu 2023: Mikkelin energiaomistuksia siirtyy veroparatiisiyhtiölle.
07.11.2023Ma 6.11 Mikkelin kaupunginhallitus päätti myydä 49 prosenttia kokonaan omistamastaan Etelä-Savon Energiasta, ulkomaalaiselle sijoitusyhtiölle. Tein asiasta vastaesityksen.
29.10.2023Syyslomaviikkoon on mahtunut luottamustehtäviä Mikkelissä ja Helsingissä, mutta mukavinta on ollu lämmitellä pojan kanssa ruokia takkatulella ja käydä yhdessä museoidenyössä.
24.10.2023Lehtikirjoitukseni lokakuu 2023: Suvaitsevasta kirkosta eroaa iso joukko konservatiivisia jäseniä.
14.10.2023Syksyn pimeinä iltoina, voi taskulampulla tutkia luonnon muuttumista ja ihmeitä.
03.10.2023Lehtikirjoitukseni lokakuu 2023: Pitkäjärven rantasauna pidettävä auki.

Siirry arkistoon »