Olen tehnyt kolmesta henkilöstä rikosilmoituksen.

20.05.2022

Henkilö 1.

Törkeä kunnianloukkaus / Vainoaminen

Henkilö 2.

Kunnianloukkaus / Työturvallisuusrikos / Pakottaminen - painostaminen / Vainoaminen

Henkilö 3.

Kunnianloukkaus / Asiakirjaväärennös / Vainoaminen

-------------

Kuten rikosilmoituksen nimikkeistä huomaa, on tämä ollut isotöinen asia.

Tässä meneillään olevassa asiassa olisi rikosilmoitusperusteita useampaakin henkilöä kohtaan, mutta toivon ettei tämänkaltaisista asioista tarvitse enään ikinä rikosilmoituksia tehdä.

---------------

Satu Taavitsainen teki 27.3.2022 Mikkelin SDP- kaupunginvaltuustoryhmässä esityksen minun erottamisestani ryhmästä, jota Raine Lehkonen kannatti. Tässä vaiheessa ei puhuttu sanallakaan mistään seksuaalirikoksesta vaan lähinnä ryhmää vastaan toimimisesta eli etten ole ollut riittävästi samaa mieltä Satu Taavitsaisen kanssa kaupunginhallituksessa ja kaupunginvaltuustossa.

Tämä Satu Taavitsaisen seksuaalirikossyytös tuli suoraan esille vasta sen jälkeen, kun SDP- kunnallisjärjestön hallitus 13.4.2022 (paikalla 12 jäsentä) esitti edustajiston kokoukselle ilman äänestyksiä muun muassa Jarno Strengellin palauttamista takaisin SDP- valtuustoryhmään, Satu Taavitsaiselle ja Jukka Rossille varoitusta sekä Raine Lehkoselle huomautusta sääntöjen vastaisesta toiminnasta.

Mikkelin korkein SDP- päättävin elin kunnallisjärjestön edustajiston kokous 22.4 päätti että Jarno Strengell palautetaan valtuustoryhmään sekä Satu Taavitsaiselle ja Raine Lehkoselle annetaan kirjalliset varoitukset. Kokouksessa Satu Taavitsainen ja Raine Lehkonen äänestivät itseään koskevassa varoitusäänestyksessä.

Kokous 22.4 päättyi noin klo 20.00, Länsi – Savon verkkouutinen tuli noin klo 21.30 ja Satu Taavitsaisen Facebook- syytös seksuaalirikoksesta puolenyön aikaan.

Yle uutinen 25.4.2022 osoitti Satu Taavitsaisen väitteen viranomaistutkimuksesta perättömäksi: ”Poliisin mukaan Strengelliä kohtaan ei ole tehty seksuaalirikokseen viittaavaa tutkintapyyntöä”.

Satu Taavitsainen on myös muulla tavalla johtanut esimerkiksi Facebook- kommenteissaan ihmisiä harhaan asioiden kulun osalta, itselleen edullisempaan suuntaan.

Olen kysynyt Satu Taavitsaiselta kasvotusten missä, milloin ja mitä on tapahtunut, mutta en ole saanut vastausta. Tähän ei saatu vastausta myöskään 22.4 SDP- kunnallisjärjestön edustajiston kokouksessa, joka äänesti 16 – 8 Satu Taavitsaisen toimintaa vastaan.

Jos joku kokee missä tahansa asiassa itseään kohdellun kaltoin ja rikosilmoituksen arvoisesti, pitää asia tutkia. Taavitsainenkin tietää, että ihminen on syytön kunnes toisin todistetaan.

Arvelisin ettei ehkä kukaan ole joutunut minun kanssani samanlaiseen tilanteeseen, jossa viranomaisille ei ole tehty tutkintapyyntöä, mutta nyt yksittäisen poliittisen henkilön Satu Taavitsaisen toimesta etsitään julkisesti jotakin henkilöä, joka voisi mahdollisesti jonkinlaisen tutkintapyynnön aikaväliltä 2000 – 2022 tehdä.

Osa ei ehkä ajattele, että tässä poliittisessa ajojahdissa omat- ja toisen läheiset ja perhe kärsivät kaikkein eniten.

Päivityksen valokuva on otettu 2018 noin viikko ennen kuin ilmoittauduin SDP- eduskuntavaalien 2019 ehdokkaaksi (SDP- puolueen mukaan Mikkelin alueelta piti olla kaksi ehdokasta), jonka jälkeen Satu Taavitsaisen suhtautuminen minua kohtaan muuttui merkittävästi negatiivisempaan suuntaan, joka paheni Satu Taavitsaisen pudotessa eduskunnasta 2019. Ei ole SDP- sisällä salaisuus, että minua on pyydetty myös 2023 eduskuntavaalien ehdokkaaksi, todennäköisesti Mikkelin alueelta pitää tälläkin kertaa olla kaksi SDP- ehdokasta.

Oma käsitykseni on se, että tarkoitus oli saada 28.3.2022 Länsi – savon ja Ylen uutiseen ”Jarno Strengell on erotettu valtuustoryhmästä pitkäaikaisen luottamuspulan johdosta” ja seuraavan viikon uutiseen Satu Taavitsaisen ilmoittautuminen 2023 SDP- kansanedustajaehdokkaaksi. Tämä sopisi hyvin 2019 eduskuntavaaleissa noudatettuun aikatauluun. Ainut asia mikä tässä meni pieleen oli se, ettei oltu varauduttu siihen, että Jarno Strengell aikaisemmasta poiketen kommentoi julkisesti toimittajien kysymyksiin, liittyen Satu Taavitsaisen toimintaan.

Taavitsainen on vuosien aikana syyttänyt kirjallisesti vakavista rikoksista SDP- jäseniä, poliitikkoja, virkamiehiä ja yrittäjiä ilman pitäviä todisteita, tämä on Taavitsaisen tapa toimia politiikassa, näistä löytyy kirjalliset todisteet. En siis ole ensimmäinen enkä viimeinen Satu Taavitsaisen poliittisen pelin uhri. Tämän johdosta olen saanut paljon tukiviestejä eri ammattiryhmiltä ja luottamushenkilöiltä.

Tässä asiassa on monta hyvin erikoista asiaa, kuten se että Satu Taavitsaisen toimesta asianajajaksi ilmoittautunut henkilö soitti minulle erittäin painostavan puhelun, pyrkimyksenä vaikuttaa toimintaani asian käsittelyn aikana.

Tiedossa on myös, että Satu Taavitsainen jatkaa edelleen muun muassa yksityisviesteillä syytösten levittelyä.

PS. En ole aikaisemmin kokenut järkeväksi tuoda SDP- sisäisiä ristiriitoja julkisuuteen, vaikka on pyydetty, sillä siitä on enemmän haittaa Mikkelin SDP:lle kuin hyötyä. Nyt 27.3.2022 alkaen on Satu Taavitsaisen toimesta julkisuudessa ja yksityisviesteillä esitetty sellaisia syytöksiä, etten voi olla niitä kommentoimatta.

#Mikkeli #sdp #säännöt #tutkintapyyntö #rikos #politiikka #ajojahti #eioleoikei

15.2.2018_Satu_ja_Jarno_JHL-_edustajisto.jpg

04.12.2022Keskusteltiin SAK- puheenjohtaja Jarkko Elorannan kanssa työelämän- ja työehtosopimusten tulevaisuudesta.
03.12.2022Mukava kun poika tykkää pelata lautapelejä, joka on hyvää yhdessä tekemistä.
01.12.2022Lehtikirjoitukseni joulukuu 2022: Koulupsykologeja tarvitaan heti lisää.
27.11.2022Olen tavattavissa pe 2.12 klo 15-16 Ristiinan K- Marketilla ja la 3.12 klo 14-15 Suomenniemen Salella.
20.11.2022ISO kiitos Mikkelin seurakuntavaaleissa äänestäneille, jatkan kirkkovaltuuston jäsenenä kaudella 2023 - 2026.
20.11.2022Tavattiin Mikkelin Kauppakeskus Stellassa kaupunkilaisia, keskusteltiin paikallisista ja valtakunnallisista asioista. Saatiin paljon positiivista ja kannustavaa palautetta.
14.11.2022Kiitos SDP:lle ja kaupunginvaltuustolle luottamuksesta, minut valittiin tänään Mikkelin kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtajaksi.
11.11.2022Käytiin pojan kanssa Mikkelin kaupunginorkesterin ja musiikkiopiston yhteiskonsertissa, hieno tapahtuma.
07.11.2022Kaupunginhallitus toteaa 7.11 lausunnossaan, että Taavitsaisen Facebook-kirjoitus on aiheuttanut erityistä ja pitkäaikaista haittaa Strengellille. Lisäksi kirjoitus ei ole kaupunginhallituksen mukaan kaupungin arvojen mukaista.
05.11.2022Lehtikirjoitukseni marraskuu 2022: Seurakuntavaaleissa kannattaa äänestää.

Siirry arkistoon »